Uppdatering av stagebox midas dl153

Här kan du diskutera digitala/analoga mixerbord, FX, inserts mm.
Martin Henriksson
Rookie
Rookie
Inlägg: 5
Blev medlem: sön 23 jun 2019, 19:44
Presentation: Allt i allo men mest jobb som roddare och ljudtekniker.
Ort: Sollefteå

Uppdatering av stagebox midas dl153

Inlägg av Martin Henriksson »

Hejsan! Mitt första inlägg här på forumet hoppas det hamnar rätt.

Jag har två st stageboxar från midas DL153 och nu försöker jag uppdatera dessa med ny firmware. Det som är problem är att när jag ska köra programmet Midas IO updater på min dator med win10 så vägrar programmet att starta. Får inget felmeddelande utan det går bara inte igång. Har läst den read me fil som följer med och ställt in önskat ipnr som dom säger man ska göra men de hjälper tyvärr inte. Nu hoppas jag att någon här kan hjälpa mig med detta. Har testat att ominstallera programmet som administratör och även testat att starta det som admin men inget händer. Filen jag använder heter MIDAS I7O updater v1.1 om detta kan vara till någon hjälp. Tack på förhand.
Ljudtekniker och allt i allo
Deejay Club AB Sollefteå

Marcus Sandberg
PAR-64
PAR-64
Inlägg: 1784
Blev medlem: tor 09 mar 2006, 15:32
Presentation: Kör lite Frilandsjobb när jag inte är i/på eller under tågen och skruvar eller rent av växlar runt på tågen.
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Re: Uppdatering av stagebox midas dl153

Inlägg av Marcus Sandberg »

Har du kollat in Midas instruktionsvideos de lär ut lite tips och trix. på länken visar de en uppdatering

https://www.youtube.com/watch?v=Ai5iIF_k1XI" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ljudsystem.se" onclick="window.open(this.href);return false;

Marcus Sandberg
PAR-64
PAR-64
Inlägg: 1784
Blev medlem: tor 09 mar 2006, 15:32
Presentation: Kör lite Frilandsjobb när jag inte är i/på eller under tågen och skruvar eller rent av växlar runt på tågen.
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Re: Uppdatering av stagebox midas dl153

Inlägg av Marcus Sandberg »

https://www.youtube.com/watch?v=dWu3MGjukO0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ljudsystem.se" onclick="window.open(this.href);return false;

Martin Henriksson
Rookie
Rookie
Inlägg: 5
Blev medlem: sön 23 jun 2019, 19:44
Presentation: Allt i allo men mest jobb som roddare och ljudtekniker.
Ort: Sollefteå

Re: Uppdatering av stagebox midas dl153

Inlägg av Martin Henriksson »

Jorå har kollat på den flera gånger. Dock är problemet inte just den biten utan att programmet inte ens går igång. Det händer faktiskt ingenting när man försöker starta programmet ( Midas I/O updater). Har som beskrivet försökt på alla möjliga sätt att få programmet att starta med utan att lyckats. Videon du länkade till är super bra och den kommer jag använda så fort jag kommer in i själv programmet som används i nämnda video.
Ljudtekniker och allt i allo
Deejay Club AB Sollefteå

Christopher Berg
PAR-46
PAR-46
Inlägg: 336
Blev medlem: ons 12 dec 2007, 03:28
Presentation: Tekniker på Panic Ljud & Scenteknik.
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Re: Uppdatering av stagebox midas dl153

Inlägg av Christopher Berg »

Testat annan dator?
Tekniker på Panic Ljud & Scenteknik AB.
Tidigare delägare av TM-Entertainment & Eskilstunanöje & tidigare Tekniker på Skantzen Brukshotell.

Martin Henriksson
Rookie
Rookie
Inlägg: 5
Blev medlem: sön 23 jun 2019, 19:44
Presentation: Allt i allo men mest jobb som roddare och ljudtekniker.
Ort: Sollefteå

Re: Uppdatering av stagebox midas dl153

Inlägg av Martin Henriksson »

Nix inte testat annan dator ännu. Kanske är det som är lösningen. Funderade ett tag på om det var win10 som var boven men efter att ha frågat runt lite så verkar folk kunna köra detta program på win 10 maskiner. Måste kolla om det går att få tag i en annan dator att köra detta på. Har du själv några erfarenheter av detta problem?
Ljudtekniker och allt i allo
Deejay Club AB Sollefteå

Christopher Berg
PAR-46
PAR-46
Inlägg: 336
Blev medlem: ons 12 dec 2007, 03:28
Presentation: Tekniker på Panic Ljud & Scenteknik.
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Re: Uppdatering av stagebox midas dl153

Inlägg av Christopher Berg »

Har inte kört ju Midas I/O updater, men Windows får ofta sådana konstiga förfaranden i min värld, där en dator vägrar att fungera med ett program men en annan som är tillsynes likvärdig fungerar bra!

Och ingen brandvägg eller antivirus som stoppar?
Tekniker på Panic Ljud & Scenteknik AB.
Tidigare delägare av TM-Entertainment & Eskilstunanöje & tidigare Tekniker på Skantzen Brukshotell.

Martin Henriksson
Rookie
Rookie
Inlägg: 5
Blev medlem: sön 23 jun 2019, 19:44
Presentation: Allt i allo men mest jobb som roddare och ljudtekniker.
Ort: Sollefteå

Re: Uppdatering av stagebox midas dl153

Inlägg av Martin Henriksson »

Testade med en annan dator och tro på fan att där fungerade programmet att starta. Kommer aldrig förstå varför man kör Windows tycker det bara krånglar.
Ljudtekniker och allt i allo
Deejay Club AB Sollefteå

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst