Sida 1 av 1

Försäkringsbolag

Postat: tis 15 jan 2019, 12:31
av Anton Jonsson
Jag letar just nu efter nytt försäkringsbolag, vilket verkar enklare sagt än gjort..

Så, vilka försäkringsbolag använder ni? Försäkrar dom stöld ur bil och ute på eventen osv?

Re: Försäkringsbolag

Postat: tis 15 jan 2019, 12:51
av Johan Fälth
Vi har länsförsäkringar, dom funkar mycket bra...

Re: Försäkringsbolag

Postat: tor 17 jan 2019, 15:00
av David Klämberg
Försäkring på riktigt:
https://www.alandia.com/marine-insuranc ... -liability" onclick="window.open(this.href);return false;
För vår del täcker de allt utom stöld ur trailern om den står lastad hemma på gården.

Re: Försäkringsbolag

Postat: tor 17 jan 2019, 19:35
av Marcus Sandberg
Jag kör med Trygghansa

Försäkringsbolag

Postat: mån 21 jan 2019, 08:56
av P-J Jansson
Hej!
Jag har Länsförsäkringar, där har jag en extra försäkring som täcker stöld ur bil på värden upp till 1 miljon. Den kostar dock typ 30000 per år... Men jag har haft nytta av den en gång på 6 år och det har fortfarande lönat sig :-)


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Försäkringsbolag

Postat: ons 23 jan 2019, 20:22
av Pehr Larsson
Kollade med Länsförsäkringar först då jag har alla privata försäkringar där. Men de var så krångliga på företagsförsäkringar här i Göteborg och ställde en lista på krav gällande låsanordningar, galler för fönster och allt möjligt så det slutade med IF istället. IF försäkrade allt utan att blinka.

Re: Försäkringsbolag

Postat: tor 24 jan 2019, 21:19
av Marcus Sandberg
Pehr Larsson skrev:Kollade med Länsförsäkringar först då jag har alla privata försäkringar där. Men de var så krångliga på företagsförsäkringar här i Göteborg och ställde en lista på krav gällande låsanordningar, galler för fönster och allt möjligt så det slutade med IF istället. IF försäkrade allt utan att blinka.
Det va liknade för mej med Länsförsäkringar där jag efter 3:e förfrågningen fick ett svar med att vi vill inte försäkra er rörelse pga dyra saker som va lätt att sno. Därför blev det Trygghansa som inte frågade ett dugg och ställer princip inga krav.

Re: Försäkringsbolag

Postat: tor 24 jan 2019, 23:38
av Fredrik Thörn
Mest intressant att höra är vilka som fått nyttja sin försäkring och vilket bolag det varit fråga om då?

Att dom inte frågar något eller ställer krav vid tecknande är ju skitsamma om man inte får tillbaka en spänn i andra änden?

Re: Försäkringsbolag

Postat: lör 26 jan 2019, 13:40
av Pehr Larsson
Fredrik Thörn skrev:Mest intressant att höra är vilka som fått nyttja sin försäkring och vilket bolag det varit fråga om då?

Att dom inte frågar något eller ställer krav vid tecknande är ju skitsamma om man inte får tillbaka en spänn i andra änden?
Läs försäkringsvillkoren noga när du jämför försäkringar. Jag har inte behövt nyttja min försäkring som tur är men tecknade exempelvis en extra transportförsäkring som täcker utrustning i lastbilen när den står uppställd tillfälligt någonstans.

Givetvis är det rimligt att det finns krav men jag upplevde trots att jag är kund hos LF att det bara var problem att försäkra den här verksamheten. När jag ringde IF så hjälpte handläggaren mig att göra en behovsanalys, ställde frågor om verksamheten och tog fram en offert med rätt försäkringar.